Prajitura la rece cu zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura la rece este o prajitura rapida, foarte gustoasa si apreciata, mai ales daca este servita rece in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • o foaie napolitana

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 ml iaurt natur
    • 250 ml frisca lichida
    • 45 gr zahar pudra
    • 6 gr gelatina
    • o lingura esenta de vanilie

    PENTRU DECOR:

    • 200 gr zmeura
    • 2 plicuri gelatina rosie pentru decor

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 4 portii

Timp de preparare 40 minute+2 ore asteptare

  1. Pentru crema de iaurt, se prepara gelatina, conform indicatiilor de pe pachet. Apoi, se amesteca cu 50 ml frisca.
  2. ntr-un vas, se amesteca iaurtul si zaharul, se adauga amestecul de gelatina si frisca, se pune si restul de frisca si se parfumeaza cu esenta de vanilie.
  3. Intr-o tava mare, se pune o foaie de napolitana si se intinde crema vanilata de iaurt. Se asaza fructele si se prepara gelatina rosie pentru decor.
  4. Se toarna gelatina rosie peste fructe, se lasa sa se raceasca si se da la rece prajitura pentru 2 ore.

Recomandari

Prajituri