- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura la rece este o prajitura rapida, foarte gustoasa si apreciata, mai ales daca este servita rece in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 ml iaurt natur
- 250 ml frisca lichida
- 45 gr zahar pudra
- 6 gr gelatina
- o lingura esenta de vanilie
PENTRU DECOR:
- 200 gr zmeura
- 2 plicuri gelatina rosie pentru decor
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute+2 ore asteptare
- Pentru crema de iaurt, se prepara gelatina, conform indicatiilor de pe pachet. Apoi, se amesteca cu 50 ml frisca.
- ntr-un vas, se amesteca iaurtul si zaharul, se adauga amestecul de gelatina si frisca, se pune si restul de frisca si se parfumeaza cu esenta de vanilie.
- Intr-o tava mare, se pune o foaie de napolitana si se intinde crema vanilata de iaurt. Se asaza fructele si se prepara gelatina rosie pentru decor.
- Se toarna gelatina rosie peste fructe, se lasa sa se raceasca si se da la rece prajitura pentru 2 ore.