Prajitura cu mere si branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu mere si branza este genul de desert care te face sa treci peste toate felurile de mancare.Este un desert special mai ales ca este cel mai bun daca este preparat cu o zi inainte de a fi servit.

Ingrediente

    PENTRU TOPPING:

    • 100 gr faina
    • 100 gr zahar brun
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 50 gr unt nesarat
    • 1 lingurita lapte dulce

    PENTRU BAZA SFARAMICIOASA:

    • 100 gr unt
    • 250 gr buscuiti digestivi sau de ovaz

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 mar mare
    • 1 lingura suc de lamaie
    • 500 gr branza mascarpone
    • 400 gr crema de branza sau branza dulce
    • 125 gr zahar pudra
    • semintele de la o pastaie de vanilie
    • 150 ml smantana acra
    • 4 oua
    • 100 gr stafide aurii
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 1/4 lingurita nucsoara macinata


Instructiuni de preparare

  1. Pentru topping se amsteca intr-un castron incapator faina, zaharul pudra si scortisoara. Se adauga untul moale si se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga laptele, se amesteca si se baga castronul la frigider.
  2. Pentru baza de biscuiti, se amestecă într-un castron untul topit ÅŸi biscuiÅ£ii zdrobit apoi se asaza compozitia intr-o forma de tort cu marginile detasabile. Se niveleaza apasand usor apoi se baga tava la frigider pentru 30 de minute.
  3. Pentru umplutura se fierb feliile de mar in apa clocotita timp de 3-4 minute, pana se inmoaie dar raman totusi destul de ferme. Se scot din apa pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
  4. Intr-un castron se amesteca cu mixerul branza mascarpone cu crema de branza pana se obtine o crema de consistenta potrivita. Se adauga zaharul, semintele de vanilie si smantana acra omogenizand amestecul, apoi se adauga trepatat ouale batute usor, amestecand continuu.
  5. Se scoate tava cu baza de biscuiti din frigider si se adauga o lingura de umplutura, se niveleaza si se acopera cu mere oparite. Se  adauga stafidele care se pudreaza cu scortisoara si nucsoara macinate. Se adauga restul de umplutura si se baga tava in cuptorul incins, unde se coace timp de 30 de minute, la foc moderat dupa care se scoate din cuptor si se adauga toppingul. Tava se baga iar in cuptor pentru 45-50 de minute.
  6. Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se lasa cel putin 2 ore inainte de a fi servita.In momentul servirii fiecare felie se decoreaza cu o lingura de frisca batuta.

Recomandari

Prajituri