Prajitura exotica

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura exotica este poate cel mai simplu si delicios desert pe care eu l-am vazut.Nu se foloseste deloc aragazul deci il poate face si un copil.dar gustul...nu se poate exprima prin cuvinte.Puteti pune fructe de padure pentru un gust acrisor.

Ingrediente

    • 400 gr piscoturi
    • 1 litru iaurt natur
    • 5 linguri zahar pudra
    • 500 ml frisca lichida
    • 5 plicuri gelatina
    • 300 gr fructe exotice din compot

Instructiuni de preparare

  1. Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu piscoturi. Separat, se inmoaie 3 plicuri de gelatina in apa, conform indicatiilor de pe ambalaj.
  2. Intr-un castron se amesteca iaurtul, frisca batuta si zaharul pudra, amestecad pana cand se obtine o compozitie cremoasa.Se incorporeaza gelatina, iar amestecul rezultat se toarna peste piscoturi. Se lasa un pic tava in loc racoros, iar cand crema incepe sa se inchege se adauga fructele din compot, scurse de zeama.
  3. Peste fructe se toarna celelalte 2 plicuri de gelatina dizolvata in apa, conform indicatiilor de pe ambalaj, si se da la rece cateva ore, pana cand se incheaga gelatina, iar tortul se poate felia.
  4. Daca doriti o prajitura mai gustoasa dar care in schimb dureaza un pic mai mult, puteti face un blat de pandispan in loc de piscoturi. Pentru blatul de pandispan aveti nevoie de 5 oua, 5 linguri faina si 5 linguri de zahar.Dupa ce se coace se lasa sa se raceasca complet, abia apoi se poate turna crema.
  5. In locul fructelor exotice din conserva puteti folosi fructe proaspete sau congelate, fara sa fie nevoie sa le dezghetati, le puneti congelate in prajitura.

Recomandari

Prajituri