- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura delicioasa cu fructe si bezea este perfecta pentru zilele caniculare de vara...
Ingrediente
PENTRU PRIMA COMPOZITIE:
- 100 gr unt
- 2 galbenusuri
- 100 gr faina
- cateva fire de sofran
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 gr zahar
- 1 plic praf de copt
- 50 gr migdale macinate
- 3 linguri apa
PENTRU BEZEA:
- 225 gr zahar tos
- 4 albusuri
- 30 gr migdale macinate
PENTRU ORNAT:
- 1 banana
- un pumn de capsuni
- 3 caise
- 200 ml frisca lichida
- zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Intr-un bol se amesteca faina,praful de copt si migdalele.Firele de sofran se pun la infuzat in 3 linguri de apa fierbinte.
- Separat, se freaca untul cu zaharul pana se obtine o spuma, se adauga apoi galbenusurile si coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si migdalele si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.La sfarsit, se incorporeaza apa cu sofran.
- Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili,tapetata cu hartie de copt unsa cu unt.
- Se mixeaza cele 4 albusuri pana se fac spuma densa si sticloasa.Se adauga in ploaie si treptat zaharul tos si se amesteca energic, astfel ca compozitia sa fie ca o bezea. La final, se incorporeaza amestecand usor migdalele macinate.
- Se toarna bezeaua peste blat, apoi se baga in cuptorul incin pentru 50 de minute. Cand este gata se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- In timp ce prajitura se coace, se bat spuma 200 ml de frisca lichida si se da la rece pana in momentul asamblarii prajiturii. Se spala capsunele si se lasa la scurg. Caisele se taei suvite si banana se feliaza.
- Cand prajitura s-a racit complet, se scoate din forma si se asaza pe un platou si se toarna frisca batuta spuma care se intinde uniform cu un cutit. Peste frisca se pun fructele care se pudreaza cu zahar, apoi prajitura poate fi feliata si servita.