Prajitura cremoasa cu caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cremoasa cu caise este o prajitura rapida, delicioasa si foarte gustoasa. Acest desert este mult mai gustos rece cand aromele sunt imbinate perfect.

Ingrediente

    • 12 caise
    • 120 gr zahar
    • 100 gr fulgi de migdale
    • 400 ml apa
    • 1 baton de scortisoara

    PENTRU BLAT:

    • 500 gr branza de vaci
    • 200 gr zahar
    • 1 lingura gris
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 3 oua
    • 90 gr unt topit
    • 3 linguri faina
    • 1/4 pachet praf de copt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Freaca branza cu zaharul, galbenusurile, unutl, vanilia si putina srae. Pune treptat faina, praful de copt, grisul si albusurile batute spuma. Rastoarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si bag-o la cuptor pentru 30-40 de minute.
  2. Pune apa, zaharul si scortisoara, la feirt, la foc mic. Cand zaharul s-a topit, adauga caisele desfacute in jumatati si fierbe-le pana se inmoaie. Scoate-le si mai fierbe siropul pana se ingroasa.
  3. Asaza deasupra prajiturii caisele, apoi toarna siropul. Presara fulgii de migdale si las-o sa se raceasca, apoi o poti servi.

Recomandari

Prajituri