- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cremoasa cu caise este o prajitura rapida, delicioasa si foarte gustoasa. Acest desert este mult mai gustos rece cand aromele sunt imbinate perfect.
Ingrediente
- 12 caise
- 120 gr zahar
- 100 gr fulgi de migdale
- 400 ml apa
- 1 baton de scortisoara
PENTRU BLAT:
- 500 gr branza de vaci
- 200 gr zahar
- 1 lingura gris
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 oua
- 90 gr unt topit
- 3 linguri faina
- 1/4 pachet praf de copt
- sare
Instructiuni de preparare
- Freaca branza cu zaharul, galbenusurile, unutl, vanilia si putina srae. Pune treptat faina, praful de copt, grisul si albusurile batute spuma. Rastoarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si bag-o la cuptor pentru 30-40 de minute.
- Pune apa, zaharul si scortisoara, la feirt, la foc mic. Cand zaharul s-a topit, adauga caisele desfacute in jumatati si fierbe-le pana se inmoaie. Scoate-le si mai fierbe siropul pana se ingroasa.
- Asaza deasupra prajiturii caisele, apoi toarna siropul. Presara fulgii de migdale si las-o sa se raceasca, apoi o poti servi.