- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu miere este o prajitura delicioasa pe care cu siguranta o veti preparat si dvs.Aroma delicioasa va aduce numai bucurie la masa.
Ingrediente
- 150 gr faina alba
- 50 gr faina integrala
- 40 gr unt
- 8-9 linguri de miere
- 1 lingurita drojdie
- 1 ou
- 1 lamaie
- sare
- zahar pudra pentru decor
Instructiuni de preparare
- Pune laptele si untul intr-o craticioara si topeste-l, la foc mic, fara ca laptele sa dea in clocot. Incorporeaza mierea si amesteca in continuare cateva minute, fara sa maresti focul, apoi lasa compozitia sa se raceasca.
- Intre timp, cerne faina intr-un castron mare, adauga drojdia, oul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o jumatate de lamaie si putina sare, amestecand continuu.
- Adauga cate putin din compozitia racita cu miere, lapte si unt. Amesteca totul foarte bine si toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara imbracata cu hartie de copt, apoi baga tava in cuptorul incins pentru 45 de minute.
- Cand prajitura este gata, las-o sa se raceasca, presara apoi zahar pudra si tai-o.
Sugestie:
Pentru a realiza o prajitura usor diferita, poti adauga putina scortisoara macinata in aluat, ca si in zaharul pudra presarat deasupra. Aceasta ii va conferi un gust deosebit, contrastand in mod placut cu dulceata laptelui si a mierii.