Prajitura cu visine este prajitura delicioasa a verii care este mult mai aromata si gustoasa a doua zi.
Ingrediente
500 gr visine
5 oua
200 gr zahar
200 gr pesmet
1/2 lingurita cu amoniac
100 gr unt
1 lingura cu otet
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Speli fructele si le scoti samburii, apoi le lasi intr-o farfurie adanca,cu o lingura de zahar deasupra.
Pregatesti aluatul din 5 galbenusuri frecate spuma cu zaharul si untul. Peste crema obtinuta pui albusurile batute spuma tare, apoi adaugi pesmetul proaspat cernut, un praf de copt sau o jumatate de lingurita de amoniac stins cu o lingura de otet, amesteci inca 2 minute si torni aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Lasi in cuptorul fierbinte 5 minute, apoi tragi tava afara si pui visinele scurse de zeama. Coci prajitura la foc potrivit 45 de minute , racesti putin in tava si pudrezi cu zahar farin. Tai felii si asezi pe un platou si servesti rece.