Prajitura cu jumatati de caisa este o delicioasa si aromata prajitura de toamna.
Ingrediente
200 gr unt
200 gr zahar
4 oua
1/2 lingurita cu amoniac
1/2 lamaie
sare
1 lingura cu coniac
4 linguri cu zahar pudra
200 gr faina
500 gr caise
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Freci untul spuma, adaugi zaharul si continui operatia. Adaugi galbenusurile pe rand, apoi albusurile batute spuma, sare, amoniacul stins cu zeama de la 1/2 lamaie, coaja rasa de lamaie si omogenizezi amestecul.
Torni faina in ploaie, amesteci bine si pui aluatul intr-o tava unsa cu unt. Lasi in cuptorul fierbinte 5 minute, apoi tragi tava afara, pui jumatatile de caise stropite cu putin coniac si continui coacerea inca jumatate de ora.
Racesti prajitura in tava, pudrezi cu zahar farin si tai patrate mici, pe care le asezi pe un platou.