- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu morcovi si crema de nuca de cocos contrazice pe aceia care cred ca legumele nu sunt bune si la prajituri.Faptul ca morcovii sunt destul de dulci nu este nevoie sa adaugam atat de mult zahar lasand sa savuram gustul natur al morcovului.
Ingrediente
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
- 100 gr zahar brun
- 2 oua
- 75 m sirop de zahar sau de orice alt fruct
- 175 gr faina integrala
- 1 lingurita praf de scortisoara
- 1/2 lingurita ienibahar macinat
- 1/2 ghimbir ras
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 200 gr morcovi ras fin
- 75 gr stafide aurii
- 25 gr fulgi de nuca de cocos
PENTRU TOPPING:
- 2 lingurite gem de portocale
- 150 gr crema de branza (mascarpone)
- 50 ml lapte de nuca de cocos
- 40 gr zahar pudra
- scortisoara si nucsoara macinata
Instructiuni de preparare
- Cu ajutoul unui mixer se amesteca intr-un catron incapator ulieul, zaharul, ouale si siropul, pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga scortisoara macinata,ienibaharul, ghimbirul,si bicarbonatul, amestecand cu o spatula. Se incorporeaza morcovul ras, stafidele si nuca de cocos iar la final se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sobiu. Se omogenizeaza aluatul si se toarna intr-o tava dreptunghiulata tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Se baga tava la cuptor si se coace timp de 40-45 de minute, la foc moderat.
- Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minte, apoi se scoate pe un grilaj si se lasa sa se raceasca complet,timp in care se prepara toppingul.
- Se incalzeste gemul de portocale intr-o craticioara apoi se adauga crema de branza, laptele de cocos si zaharul pudra, omogenizand compozitia cu un mixer. Crema se da la rece pentru 2 ore apoi se glazureaza cu ea prajitura racita.
- Se presara prajitura cu scortisoara macinata sau cu nuscoara si se poate portiona si servi.