- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu nuca de cocos este o prajitura exotica rapida, aromata si usor de preparat.
Ingrediente
- 125 gr fulgi de nuca de cocos
- 400 ml lapte de cocos
- 9 galbenusuri
- 300 gr zahar
- 90 gr unt
- 60 gr parmezan ras
Instructiuni de preparare
- Intr-un castronel, fulgii de cocos se pun la „umflat" in 150 ml iapte de cocos, timp de 30 minute. Se incalzeste cuptorul si se introduce un vas pe jumatate plin cu apa.
- Se ung cu unt si se pudreaza cu putin zahar 8 forme mici. Untul ramas si zaharul se amesteca, adaugand, pe rand, cele 9 galbenusuri. Se freaca pana cand compozitia devine cremoasa. Se dilueaza cu laptele de cocos ramas. Se incorporeaza nuca de cocos si parmezanul ras.
- Se amesteca, din nou, pana cand compozitia devine omogena. Se imparte in cele 8 forme unse si se coace la bain-marie, cca 20 de minute. Prajiturile se servesc calde sau reci.
- Compozitia se poate coace si intr-o singura forma mare, in absenta formelor mici.