- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu nuca si cafea este prajitura perfecta pentru un sfarsit de saptamana.Se serveste decorata cu bucati mari de miez de nuca.Este parjitura preferata a copiilor si in curand va va cuceri si pe dvs.
Ingrediente
PENTRU PRAJITURA:
- 180 gr unt la temperatura camerei
- 180 gr zahar pudra
- 3 oua
- 180 gr faina amestecata cu un plic de praf de copt
- 60 gr miez de nuca
- 2 lingurite de cafea solubila dizolvata int-o lingurita de apa
PENTRU GLAZURA:
- 2 linguri frisca lichida
- 2 lingurite cafea solubila
- 90 gr unt la temperatura camerei
- 180 gr zahar pudra
PENTRU SERVIRE:
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea prajiturii se bate untul cu zahărul pana se obtine o crema pufoasa. Se incorporeaza ouale batute usor si se omogenizeaza compozitia, adaugand treptata faina, miezul de nuca zdrobit si cafeaua instant. Se amesteca aluatul care apoi se toarna intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.
- Se baga tava in cuptorul incins, unde se coace timp de 30-35 de minute la foc moderat.Cand prajitura este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Pentru prepararea glazurii se incalzeste usor frisca lichida, fara sa dea in clocot. Se dizolva in frisca calda cafeaua solubila, apoi se indeparteaza vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Se adauga untul moale si se bate compozitia pana se obtine o crema spumoasa, care se intinde peste prajitura si se tine la rece pentru 2-3 ore, dupa care se poate felia si servi.