- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu piersici este o prajitura dulce,aromata si gustoasa, care trebuie servita rece cu o cupa de inghetata alaturi.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 800 gr piersici feliate din compot
- 2 linguri unt topit si racit
- 1/4 lingurita scortisoara macinata
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 1 lingura amidon alimetar
- 100 ml apa
PENTRU ALUAT:
- 200 ml lapte dulce
- 200 gr zahar tos alb
- 200 gr faina alba
- 2 lingurite praf de copt
- putina sare
- 100 gr unt
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare amestecati piersile cu untul topit, nucsoara si scortisoara. Dizolvati amidonul in apa si turnati-l peste feliile de piersici, agitand castronul ca se omogenizeze.
- Separat, amestecati laptele cu faina, zaharul, praful de copt si putina sare, amesecand energic ca sa omogenizati amestecul.
- Turnati aluatul intr-o tava unsa cu untul topit, apoi asezati piersicile. Presarati nucsoara si scortisoara peste fructe, apoi coaceti prajitura la foc moderat o ora, pana cand iese scobitoarea curata. Daca este gata, scoateti prajitura din cuptor, lasati-o in tava 15 minute sa se racoreasca, apoi transferati-o pe un gratar pana se raceste bine de tot.