Prajitura cu piersici- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu piersici este o prajitura dulce,aromata si gustoasa, care trebuie servita rece cu o cupa de inghetata alaturi.

Ingrediente

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 800 gr piersici feliate din compot
    • 2 linguri unt topit si racit
    • 1/4 lingurita scortisoara macinata
    • 1/4 lingurita nucsoara macinata
    • 1 lingura amidon alimetar
    • 100 ml apa

    PENTRU ALUAT:

    • 200 ml lapte dulce
    • 200 gr zahar tos alb
    • 200 gr faina alba
    • 2 lingurite praf de copt
    • putina sare
    • 100 gr unt
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1/4 lingurita nucsoara macinata

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron mare amestecati piersile cu untul topit, nucsoara si scortisoara. Dizolvati amidonul in apa si turnati-l peste  feliile de piersici, agitand castronul ca se omogenizeze.
  2. Separat, amestecati laptele cu faina, zaharul, praful de copt si putina sare, amesecand energic ca sa omogenizati amestecul.
  3. Turnati aluatul intr-o tava unsa cu untul topit, apoi asezati piersicile. Presarati nucsoara si scortisoara peste fructe, apoi coaceti prajitura la foc moderat o ora, pana cand iese scobitoarea curata. Daca este gata, scoateti prajitura din cuptor, lasati-o in tava 15 minute sa se racoreasca, apoi transferati-o pe un gratar pana se raceste bine de tot.

Recomandari

Prajituri