- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu spuma de mere trebuie sa o incercati pentru ca este foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 2 oua
- 60 gr faina
- 60 gr zahar
PENTRU SPUMA DE MERE:
- 160 ml frisca lichida
- sucul unei jumatati de lamaie
- 25 gr unt
- 3 linguri zahar
- 500 gr mere
- 4 gr gelatina
PENTRU SOSUL CARAMEL:
- 50 gr zahar
- 200 ml frisca lichida
- 4 gr gelatina
- 40 gr unt semi-sarat
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute+15 minute coacere+15 minute fierbere
- Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu zaharul, iar albusurile se bat spuma. Se adauga spuma peste crema de galbenusuri. Se cerne faina direct in vas si se amesteca usor.
- In tava tapetata cu hartie se pune aluatul, se intinde in cerc sau patrat si se da la cuptor pentru 10-12 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se reasaza foaia in tava de copt.
- Pentru spuma de mere, se prepara gelatina, iar merele curatate si taiate bucati se pun intr-o tigaie cu untul, zeama de lamaie si doua linguri de zahar. Se acopera si se lasa pe foc 15 minute, pentru ca merele sa devina fondante. Apoi, se mixeaza si se amesteca cu gelatina. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Frisca si o lingura de zahar se bat si se adauga in amestecul de mere complet racit. Se pune peste blat, se niveleaza si se da la congelator.
- Pentru sosul caramel, se prepara gelatina, iar zaharul se caramelizeaza. Separat, se incalzeste frisca si se toarna peste zaharul topit. Se trage de pe foc, se pune untul si se repune pe foc pentru a se omogeniza si intari. Se adauga apoi gelatina scursa, se amesteca si se lasa sa se raceasca.
- Se scoate prajitura din congelator, se toarna sosul caramel si se da la rece pentru 4 ore. Se serveste presarata cu alune prajite.