Savarina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Savarina este pentru multi prajitura copilariei, a carui gust ne surprinde si acum in mod placut.

Ingrediente

    • 4 oua
    • 4 linguri cu zahar tos
    • 4 linguri cu pesmet
    • 1 lingura cu unt
    • 175 ml vin alb
    • 4 linguri cu rom
    • 4 linguri cu peltea de visine
    • sare
    • 300 gr frisca

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare  1 1/4 ora

  1. Spalati ouale si separati galbenusul intr-un castron adanc. Puneti zaharul peste galbenusuri si frecati amestecul cu lingura de lemn pana cand amestecul devine crema spumoasa. Adaugati peste crema pesmetul in ploaie, omogenizati si amestecati usor cu albusurile batute spuma tare.
  2. Ungeti cu unt forme mici pentru tarte, umpleti cu aluat si puneti formele in cuptor pentru 20-25 minute la foc potrivit.
  3. Faceti un sirop legat din 4 linguri cu zahar si 4 linguri cu apa. Puneti peste sirop 1 pahar cu vin alb si 4 linguri cu rom si lasati sa fiarba 5 minute
  4. Scoateti tartele din forme, asezati-le la rand in tava mare pentru copt prajituri. Turnati deasupra siropul cald. Puneti forma in cuptorul fierbinte pentru 10 minute si stingeti focul.
  5. Dupa ce s-au racit ungeti suprafata tartelor cu peltea de visine, de gutui sau de mere; taiati fiecare tarta in doua parti: un capac (nu desprindeti aluatul de tot) care sa fie 1/3 din prajitura si baza (care sa fie 2/3). Puneti frisca intre baza si capac. Asezati savarinele pe un platou curat.

Recomandari

Prajituri