- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu umplutura de curmale este o prajitura orientala foarte buna si aromata, avand un gust intens si placut.
Ingrediente
- 180 gr faina
- 135 gr fulgi de ovaz
- 200 gr zahar
- 120 gr unt moale
- 1/2 lingurita prafd e copt
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr curmale
- 250 ml apa
- 100 gr zahar
- esenta de vanilie
- 10 gr unt pentru tava
Instructiuni de preparare
- Pentru umplutura, se curata curmalele de samburi si apoi se pun la foc cu zaharul si apa. Se fierb 10 minute si, dupa ce s-a racorit un pic amestecul, se mixeaza si se adauga esenta de vanilie.
- Se amesteca fulgii de ovaz maruntiti cu faina, zaharul, untul moale, praful de copt si sarea.
- Tava de copt se unge cu unt si se asaza jumatate din cantitatea de fulgi de ovaz. Se pune toata umplutura de curmale si apoi se acopera cu a doua jumatate a amestecului de fulgi.
- Se baga in cuptor pentru 20 de minute si apoi se lasa sa se raceasca bine inainte de a o portiona.