- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu visine proaspete trebuie sa o incercati pentru ca este foarte dulce si gustoasa, numai buna dupa o masa copioasa!
Ingrediente
- 100 gr unt
- 200 gr faina alba
- 200 gr zahar alb
- 1 lingurita praf de copt
- 200 ml lapte
- 400 gr visine proaspete fara samburi
- 150 gr zahar alb
- 1 lingura faina
Instructiuni de preparare
- Puneti untul in tava de copt si bagati-o in cuptorul incins ca sa se topeasca. Cand untul s-a topit scoateti tava din cuptor si lasati sa se racoreasca. Trebuie sa fiti atenti pentru ca untul este sensibil si se arde foarte usor.
- Intr-un castron amestecati faina cu zaharul si praful de copt. Adaugati laptele si amestecati ca sa se omogenizeze amestecul, apoi turnati-l in tava, peste untul topit, fara a amesteca.
- Puneti visinele intr-un castron si amestecati cu 150 gr zahar si o lingura de faina, apoi distribuiti fructele uniform, peste aluat, fara sa amestecati in aluat.
- Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 50-60 de minute, pana cand se rumeneste iar scobitoarea de test iese curata.
- Cand prajitura este gata scoateti tava din cuptor si lasati sa se racoreasca 10 minute, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca.