Prajitura cu visine proaspete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu visine proaspete trebuie sa o incercati pentru ca este foarte dulce si gustoasa, numai buna dupa o masa copioasa!

Ingrediente

    • 100 gr unt
    • 200 gr faina alba
    • 200 gr zahar alb
    • 1 lingurita praf de copt
    • 200 ml lapte
    • 400 gr visine proaspete fara samburi
    • 150 gr zahar alb
    • 1 lingura faina

Instructiuni de preparare

  1. Puneti untul in tava de copt si bagati-o in cuptorul incins ca sa se topeasca. Cand untul s-a topit scoateti tava din cuptor si lasati sa se racoreasca. Trebuie sa fiti atenti pentru ca untul este sensibil si se arde foarte usor.
  2. Intr-un castron amestecati faina cu zaharul si praful de copt. Adaugati laptele si amestecati ca sa se omogenizeze amestecul, apoi turnati-l in tava, peste untul topit, fara a amesteca.
  3. Puneti visinele intr-un castron si amestecati cu 150 gr zahar si o lingura de faina, apoi distribuiti fructele uniform, peste aluat, fara sa amestecati in aluat.
  4. Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 50-60 de minute, pana cand se rumeneste iar scobitoarea de test iese curata.
  5. Cand prajitura este gata scoateti tava din cuptor si lasati sa se racoreasca 10 minute, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca.

Recomandari

Prajituri