- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura de ciocolata cu crema de cirese nu o puteti rata pentru ca este foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 50 gr faina
- 3 oua
- 100 gr zahar
- 100 gr ciocolata neagra
- 1/2 lingurita praf de copt
PENTRU UMPLUTURA:
- 350 gr frisca lichida
- 300 gr cirese
PENTRU FINISAT:
- 100 ml frisca lichida
- 50 g zahar
- 80 g unt
- o lingurita scortisoara
- 100 g ciocolata neagra
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute+10 minute coacere
- Pentru blat, ciocolata se topeste la bain-marie. Intre timp, galbenusurile se freaca cu zaharul si apoi se adauga ciocolata topita. Se pun faina si praful de copt si apoi spuma de albusuri batute.
- Tava mare de cuptor se tapeteaza cu hartie, se intinde aluatul cu o spatula si se coace 10 minute. Apoi, dupa ce s-a racit, se taie in doua parti egale.
- Pentru umplutura, frisca lichida foarte rece se mixeaza pentru a obtine spuma care se amesteca cu ciresele curatate de samburi si, eventual, taiate.
- Intr-un vas plat, se asaza una dintre foile coapte, se pune umplutura de frisca si se acopera cu a doua foaie. Se lasa asa, nu la caldura mare, dar nici la frigider, pana ce se pregateste glazura.
- Pentru a face glazura, la bain-marie se pun ciocolata rupta bucati si untul. Separat, zaharul si frisca lichida se pun pe foc mic pentru a topi zaharul. Apoi, se amesteca cu compozitia de ciocolata si se potriveste gustul cu scortisoara. Se toarna peste prajitura si, dupa ce s-a racorit putin, se da prajitura la rece pentru 4 ore.