Prajitura festiva

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura festiva este o prajitura delicioasa si spornica in acelasi timp.Se prepara rapid si are avantajul ca se prepara multa cantitativ, astfel toata lumea se va putea satura.

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 10 albusuri
    • 300 gr zahar pudra
    • 200 gr nuca macinata
    • 100 gr faina

    PENTRU CREMA;

    • 10 galbenusuri
    • 300 gr zahar tos
    • 300 gr unt
    • 1 lingurita esenta de rom
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita catea solubila

     

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea foilor, se bat spuma albusurile cu putina sare. Cand albusurile sunt spuma se adauga treptatzaharul pudra, faina si nuca macinata.
  2. Din aluat se coc 3 foi pe fundul unei tavi, tapetata cu hartie de copt. Pentru a iesi niste foi aspectuoase se intinde aluatul cu lama unui cutit lat, asa vor fi si nivelate si se vor suprapune perfect.
  3. Pentru crema se bat la bain-marie galbenusurile de ou cu zaharul tos, pana cand crema obtinuta isi dubleaza volumul, moment in care se ia vasul de pe aburi si se lasa sa se raceasca. Cand crema este putin calduta se adauga untul si se amesteca pana cand acesta este topit complet.
  4. Crema se imparte in trei parti in care se adauga arome diferite:esenta de vanilie, rom si cafea solubila cu coaja de lamaie.
  5. Se asaza foile pe un platou si se umplu intre ele cu creme in ordinea pe care o doriti. Deasupra se poate rade ciocolata amaruie.Prajitura se tine la rece cel putin 3 ore pana la momentul servirii.

Recomandari

Prajituri