- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura in sos de ciocolata este un desert care te binedispune la prima imbucatura deoarece este delcioasa, aromata si foarte gustoasa!
Ingrediente
- 5 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri apa
- nuca de cocos
- 4 poua
- 5 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- sare
PENTRU SOS:
- 2 linguri cacao neagra
- 200 rg zahar
- 3 picaturi esenta de rom
- 200 gr margarina
- 1 lingura cu ciocolata neagra rasa
- 200 ml apa
Instructiuni de preparare
- Bate albusurile spuma cu putina sare. Adauga zaharul treptat si bate continuu pana cand se topeste. Freaca galbenusurile cu uleiul si incorporeaza-le in albusuri. Incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt, adauga apa si amesteca bine compozitia.
- Rastoarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la foc mic pentru 25-30 de minute. cand este gata lasa sa se raceasca in atava dupa care portioneaz-o in patrate.
- Pentru sos, pune apa si zaharul intr-un vas, pe foc mic, si lasa-le pana se topeste zaharul. Adauga margarina, apoi cacaua si ciocolata, amestecand pana la omogenizare. Ia sosul de pe foc, lasa-l sa se raceasca, apoi afunda in el patratelele de prajitura, tavaleste-le apoi prin fulgi de nuca de cocos, apoi o poti servi.