- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta de prajitura in straturi o puteti prepara impreuna cu cei mici.Vor fi incantati sa va ajute, dar vor fi si mai incantati sa guste prajitura la final.Iar pentru dumneavoastra nu mai ramane decat sa o savurati alaturi de o ceasca de cafea.
Ingrediente
PENTRU FOAIA ALBA:
- 2 oua
- 200 gr faina
- 50 gr margarina
- 3 linguri zahar
- 1 plic praf de copt
PENTRU FOAIA MARO:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 2 linguri nuca macinata
PENTRU CREMA:
- 4 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 500 ml lapte dulce
- 4 linguri amidon alimentar
- esenta de vanilie
- 200 gr unt
PENTRU DECOR;
- miez de nuca
- ciocolata de menaj
Instructiuni de preparare
- Pentru foaia alba, se amesteca 200 gr faina cu margarina, ouale, praful de copt si zaharul. Se amesteca bine compozitia din care apoi se intinde o foaie care de coace pe fundul unei tavi 10-15 minute. Cand foaie este rumenita, se scoate si se lasa sa se raceasca.
- Pentru foaia maro, se bat galbenusurile spuma cu zaharul, se adauga faina, cacaua,nucile si se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare,amestecand de jos in sus. Se toarna compozitia in aceeasi tava in care s-a copt si foaia alba, unsa cu ulei si tapetata cu hartie e copt. Se baga in cuptor pentru 25 de minute, apoi se lasa sa ase raceasca.
- Pentru crema, se amesteca laptele cu galbenusurile, amidonul alimentar,zaharul, esenta de vanilie si se fierbe compozitia, pe foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si, dupa ce s-a racit,se incorporeaza treptat untul frecat spuma.
- Se monteaza prajitura in tava.Se asaza foaia alba, se intinde jumatate din crema, se acopera cu foaia de cacao si se intinde si restul de crema. Se decoreaza prajitura cu nuci, ciocolata de menaj rasa si apoi se adauga o ploaie de cacao.