Prajitura intoarsa cu coacaze

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura intoarsa cu coacaze este mai gustoasa daca o serviti a doua zi, dupa ce a stat la frigider.

Ingrediente

    • 130 gr zahar brun
    • 60 gr unt
    • 200 gr afine proaspete
    • 100 gr nuci tocate
    • 100 gr unt, la temperatura camerei
    • 150 gr zahar alb
    • 2 oua
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 200 gr smantana
    • 300 gr faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 1/4 lingurita sare

Instructiuni de preparare

  1. Cerneti impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea, apoi dati vasul deoparte.
  2. Intr-o cratita amestecati zaharul bun cu untul si lasati sa fiarba. Cu sosul caramel obtinut tapetati fundul si marginile laterale ale tavii de copt si presarati  coacazele si nucile.
  3. Intr-un castron mare se fraeca 100 gr unt cu 150 gr zahar pana obtineti un amestec pufos si lucios in care adaugati ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, iar la final esenta de vanilie. Dupa ce ati omogenizat compozitia adaugati alternativ smantana cu faina, iar cand le-ati terminat turnati aluatul in tava, peste fructe.
  4. Introduceti tava in cuptor pentru o ora, pana cand scobitoarea-test iese curata. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se racoreasca 10 minute, apoi dintr-o miscare rasturnati prajitura pe platoul de servire.

Recomandari

Prajituri