- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Choux a la creme este un desert delicios pe care cu siguranta il veti incerca si dumneavoastra. Aroma fina a cremei face ca acest desert sa fie in topul preferintelor copiilor.
Ingrediente
PENTRU GOGOSELE:
- 200 ml lapte
- 250 gr faina
- 100 gr unt
- 3 oua
PENTRU CREMA:
- 500 ml lapte
- 150 gr zahar
- 3 oua
- 50 gr faina
- 5 plicuri de zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Se pun intr-o craticioara la foc mic 200 ml lapte si 100 gr de unt si cand incep sa fiarba se pune toata faina o data si se amesteca repede si bine, apoi se ia de pe foc si se mai amesteca pana cand amestecul devine omogen. Se lasa sa se racoreasca si se pun pe rand 3 oua amestecand bine dupa fiecare. Din coca obtinuta se iau cu lingurita si se pun pe tava unsa cu unt in gramajoare, la distanta una de alta, apoi se baga tava in cuptorul incins.
- Cand gogoselele sunt coapte si frumos rumenite, se scot din tava cu un cutit, se lasa sa se raceasca, li se taie un capacel, dar nu de tot, sa ramana prins intr-o parte.
- Se umplu gogoselele cu crema de vanilie, se aplica capacelul peste umplutura si se aranjeaza toate frumos pe un platou.
- Pentru prepararea cremei se bat ouale intregi cu zaharul si cu zaharul vanilat, bine de tot. Se adauga faina si cate putin laptele, amestecand continuu. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana cand crema se ingroasa, apoi se pune la rece. Crema se poate folosi pentru umplerea gogoselelor abia cand este rece complet.