Savarina cu pesmet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Savarinele cu pesmet sunt la fel de gustoase ca cele simple numai ca acestea nu se preparar cu drojdie. Dar rezultatul este la fel de gustos.

Ingrediente

    • 6 linguri zahar
    • 8 linguri pesmet fin
    • 6 oua
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • frisca

    PENTRU SIROP:

    • 300 ml apa
    • 2 linguri rom
    • 120 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca foarte bine galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat, pana cand amestecul incepe sa creasca si sa se albeasca.
  2. Se bat tare albusurile, apoi din spuma obtinuta jumatate se adauga in amestecul cu galbenusuri, se adauga pesmetul, iar la final se adauga restul de albus batut spuma, amestecand usor de jos in sus.
  3. Se unge o forma de savarina cu unt, se toarna compozitie  in ea si se baga in cuptorul incins. Cand este gata se rastoarna pe o farfurie, se toarna siropul cu rom cate putin ca sa se absoarba bine. Se lasa sa se raceasca, apoi se decoreaza cu frisca si se poate servi.

Recomandari

Prajituri