- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Moale, pufoasa, insiropata...mmmm... cui nu ii plac savarinele.... Si unde mai pui ca ne aduce aminte si de copilarie...
Ingrediente
- 10 gr drojdie
- 100 ml lapte
- 1 lingura zahar
- 150 gr faina
- 3 oua
- 50 gr unt
- sare
PENTRU SIROP:
- 400 ml apa
- 6 linguri zahar
- 100 ml rom
Instructiuni de preparare
- Se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Se pune faina intr-un castron, se amesteca cu drojdia dizolvata, cu laptele si cu ouale.
- Se bate putin untul cu zaharul si amesteca in faina. Se framanta usor si se pune aluatul in forma de savarina unsa cu unt si se lasa la caldura sa creasca. Cand aluatul si-a dulblat volumul in forma se bata formele la cuptor sa se coaca.
- Cand savarinele sunt gata si rumenite frumos se insiropeaza cu sirop si rom si se rastoarna din forme abia dupe ce s-au racit complet, moment in care se poate adauga si frisca batuta spuma.