Sarlota de banane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Macar o data trebuie sa preparati sarlota de banane deoarece pare complicata dar este o reteta foarte simpla iar rezultatul final este de exceptie.

Ingrediente

    PENTRU SARLOTA:

    • 3 oua
    • 1 lingurita faina
    • 3 banane
    • 100 zahar
    • 200 ml lapte
    • 6 foi gelatina alba
    • 500 gr frisca

    PENTRU CREMA:

    • 6 oua
    • 6 foi de gelatina rosie
    • 100 ml vin
    • 200 gr zahar
    • zeama si coaja de la o lamaie


Instructiuni de preparare

  1. Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas, se amesteca cu faina, apoi  se adauga laptele cate putin si se pune apoi vasul pe foc mic, ametsecand sa se ingroase compozitia, dar fara sa fiarba. Se ia apoi vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  2. Intre timp, se dizolva gelatina in putina apa rece.Se ia 2 banene si se paseaza pana se obtine o pasta.
  3. Se bat albusurile cu 2 linguri de zahar pana se fac spuma tare si se amesteca cu pasta de banane, cu compozitia  de galbenusuri rece, cu gelatina si cu frisca.
  4. Se unge o tava cu unt si ulei, se pune pe fundul tavii o hartie alba si ea unsa cu unt si ulei, se tapeteaza cu felii de banana, apoi se toarna compozitia si se baga la frigideer.
  5. Pentru prepararea cremei, se freaca galbenusurile cu zaharul si cu vinul intr-un vas, apoi se pune pe foc mic, se amesteca sa se ingroase putin, fara sa fiarba.
  6. Se dizolva gelatina rosie intr-o lingura de apa, apoi se adauga peste galbenusuri, apoi se adauga zeama si coaja rasa de lamaie.
  7. Se strecoara toata crema printr-un  tifon si se amesteca cu albusurile batite spuma, fara zahar. Crema obtinuta se toarna peste sarlota, care apoi se la tine la frigider pentru inca 5-6 ore.

Recomandari

Prajituri