- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura pufoasa cu afine este perfecta la desert in zilele calde de vara. Servita rece si pudrata cu zahar este un perfect rasfat!
Ingrediente
- 100 gr unt
- 100 gr zahar tos alb
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 oua
- 300 gr faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 70 ml lapte
- 50 gr zahar
- 200 gr afine proaspete
- 1 lingura faina
- 1 lingura zahar tos alb
Instructiuni de preparare
- Frecati untul cu zaharul pana cand obtineti un ametsec pucios si aerat in acre adaugati sarea si esenta de vanilie, ametsecand bine ca sa se omogenizeze. Separati albusurile de galbenusuri si adaugati galbenusurile in crema de unt,unul cate unul si amestecand bine dupa fiecare.
- Separat, amestecati faina cu praful de copt si adaugati in crema de unt, alternand cu laptele si amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Amestecati afinele cu 1 lingura de faina, apoi incorporati-le in aluat.
- Bateti albusurile spuma pana se intareste, apoi adaugati 50 gr zahar, treptat si amestecati continuu pana obtineti o spuma ca pentru bezele.
- Incorporati albusurile in aluat, ametsecand usor cu o spatula cu miscari lente de jos in sus, ca sa nu se lase. Amestecul obtinut turnati-l in tava unsa cu ulei si presarati deasupra prajiturii o lingura de zahar.
- Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 50 de minute pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand prajitura este gata scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi rasturnati-o pe un gratar pana se raceste bine de tot.