Prajitura rasturnata cu prune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura rasturnata cu prune este o prajitura aromata de sezon, pe care o puteti servi cu o cupa de inghetata in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 275 rg faina alba
    • 2 oua
    • 220 gr zahar tos
    • 3 linguri zahar brun
    • 1 plic praf de copt
    • 1 varf de lingurita scortisoara macinata
    • 1/2 lingurita unt
    • 200 gr iaurt grecesc
    • 15 prune rosii, taiate sferturi
    • 110 ml ulei
    • coaja rasa de la o lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Ungeti o forma rotunda, cu diametrul  cu unt si  pudrati-o cu zaharul brun amestecat cu scortisoara. Peste el asezati sferturile de prune si apoipreparati  aluatul.
  2. Pentru aluat, cerneti intr-un bol faina cu praful de copt si amestecati restul ingredientelor uscate (zaharul si coaja de lamaie) .Intr-un alt bol, amestecati ingredientele umede: bateti usor ouale, apoi adaugati iaurtul si uleiul si omogenizati.
  3. Turnati amestecul lichid peste cel solid si omogenizati. Turnati aluatul obtinut  uniform peste prune si coaceti prajitura 45 de minute, la foc moderat, pana cand crusta aluatului se rumeneste.
  4. Scoatem prajitura de la cuptor, lasati-o 10-15 minute sa se racoreasca,apoi desprindeti marginile cu un cutit si o rasturnati-o pe un platou.

Recomandari

Prajituri