- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura rasturnata cu prune este o prajitura aromata de sezon, pe care o puteti servi cu o cupa de inghetata in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 275 rg faina alba
- 2 oua
- 220 gr zahar tos
- 3 linguri zahar brun
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita unt
- 200 gr iaurt grecesc
- 15 prune rosii, taiate sferturi
- 110 ml ulei
- coaja rasa de la o lamaie
Instructiuni de preparare
- Ungeti o forma rotunda, cu diametrul cu unt si pudrati-o cu zaharul brun amestecat cu scortisoara. Peste el asezati sferturile de prune si apoipreparati aluatul.
- Pentru aluat, cerneti intr-un bol faina cu praful de copt si amestecati restul ingredientelor uscate (zaharul si coaja de lamaie) .Intr-un alt bol, amestecati ingredientele umede: bateti usor ouale, apoi adaugati iaurtul si uleiul si omogenizati.
- Turnati amestecul lichid peste cel solid si omogenizati. Turnati aluatul obtinut uniform peste prune si coaceti prajitura 45 de minute, la foc moderat, pana cand crusta aluatului se rumeneste.
- Scoatem prajitura de la cuptor, lasati-o 10-15 minute sa se racoreasca,apoi desprindeti marginile cu un cutit si o rasturnati-o pe un platou.