- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura sfaramicioasa cu banane si fulgi de ovaz trebuie sa o incercati pentru ca este atat de buna, incat de fiecare data va trebui sa dublati cantitatile ca sa ii multumiti pe toti.
Ingrediente
PENTRU BAZA:
- 50 gr unt
- 140 gr zahar brun
- 2 oua
- 3 banane pasate
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 140 gr faina alba
- 160 gr fulgi de ovaz
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
PENTRU TOPPING:
- 150 gr fulgi de ovaz
- 60 gr zahar brun
- 2 linguri de unt topit
- 2 linguri nuci tocate
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron amestecati faina cu zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Separat, intr-un castron mare mixati unutl cu zaharul brun pana obtineti o crema fina aerata, in care incorporati pe rand ouale, piureul de banane si vanilia. Omogenizati amestecul, apoi incorporati amestecul de faina si turnati-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei.
- Pentru topping, amestecati fulgii de ovaz cu zaharul brun, untul topit, nucile si scortisoara, si framantati pana devine sfaramicios. Presarti firimiturile de aluat uniform peste aluat, apoi coaceti prajitura 40-45 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata.
- Cand prajitura este gata scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca bine de tot inainte de a o portiona si servi.