- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura tavalita cu migdale este o prajitura orientala foarte buna si aromata, pe care o puteti pastra la frigider chiar si o saptamana.
Ingrediente
- 1 kg faina
- 500 gr migdale
- 1 lingura anason macinat
- 2 linguri scortisoara
- 500 gr unt
- 300 gr zahar
- 500 gr miere de albine
- 500 gr susan prajit
- sare
PENTRU SERVIT:
- 200 gr ciocolata neagra
- 2 linguri frisca
- 350 gr alune prajite si macinate
Instructiuni de preparare
- In tava de aragaz se pune faina si se lasa in cuptor aproximativ o ora, pana incepe sa devina maronie. Se amesteca din cand in cand pentru a o ajuta sa se coaca uniform. Faina rumenita se lasa sa se raceasca, apoi se cerne.
- Intr-un vas mare, se pun faina coapte, sarea si zaharul. se adauga susanul, migdalele macinate, anasonul, scortisoara si se amesteca bine. Se topeste untul si se toarna, amestecand cu mana pana se incorporeaza de tot.
- Se pune mierea si se amesteca pentru a obtine o pasta omogena, de consistenta tare. Se pune amestecul intr-o forma, se taseaza bine cu dosul unei linguri si se lasa la rece pentru 24 de ore.
- Se taie bucati din pasta rece, care se trec prin ciocolata topita amestecata cu frisca. Se pun prajiturelele pe un gratar sa se zvante, apoi se trec prin alune macinate.