- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajiturile turnulete cu piersici sunt foarte aromate si gustoase, mai ales daca le serviti reci, a doua zi.
Ingrediente
PENTRU 2 BLATURI:
- 2 x 40 gr unt , la temperatura camerei
- 2 x 1 plic zahar vanilinat
- 2 x 100 gr zahar
- 2 x 50 gr faina
- 2 x 4 oua
- 2 x 4 gr praf de copt
- sare
PENTRU CREMA:
- 450 ml lapte
- 50 gr faina
- 3 galbenusuri
- 80 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
PENTRU DECOR:
- zahar pudra
- piersici din compot
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce se obtine o crema omogena, apoi se adauga 2 oua intregi si 2 galbenusuri. Se amesteca pana ce crema devine alba, apoi se adauga faina si praful de copt si se amesteca.
- Toate albusurile se bat cu un praf de sare, si cand s-a format spuma, aceasta se adauga delicat in crema de galbenus, amestecand numai de jos in sus. Compozitia se toarna in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace 12 minute. Se scoate prin rasturnare si se lasa sa se raceasca. Se repeta operatiunea si pentru al doilea blat.
- Pentru crema, laptele se fierbe cu vanilia, iar galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi, se adauga faina. Se toarna laptele clocotit peste amestecul de galbenusuri, se amesteca bine si se pune vasul pe foc, pana ce se ingroasa compozitia. Se varsa apoi crema intr-un castron si se lasa sa se raceasca.
- Pentru montarea prajiturii, se asaza unul dintre blaturi in tava de copt, se repartizeaza crema si se acopera cu al doilea blat. Se imbraca tava in folie alimentara si se da la rece doua ore. Apoi, cu inelul de metal, se decupeaza mici turnulete care se servesc presarate cu zahar si completate cu felii subtiri din piersici.