- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salamul de biscuiti este un desert clasic, foarte aromat si gustos, care va va aduce sigur aminte de copilarie.
Ingrediente
- 250 gr biscuiti populari
- 100 gr stafide aurii
- 250 gr zahar
- 70 gr cacao
- 120 gr unt
- 140 ml lapte
- zahar pudra
- esenta de rom
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas se fierb 60 ml lapte si zaharul pana obtineti un sirop in care, se adauga untul si se amesteca energic pana cand se topeste.
- Cacaua se dizolva in aptele ramas, se amesteca apoi cu crema de unt ?i se lasa sa dea un clocot.
- Se maruntesc biscuitii, se pun intr-un vas cu stafidele ci se toarna siropul fierbinte ?i esenta de rom, apoi se amesteca bine compozitia.
- Pe o folie alimentara se presara un strat de zahar pudra si se pune amestecul cu biscuiti. Se ruleaza, formand un rulou care se strange bine la capete.
- Salamul de biscuiti se da la rece pana a doua zi, apoi se poate portiona si servi.