Sarlota cu alune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarlota cu alune trebuie sa o incercati pentru ca este aromata, gustoasa si poate avea forma dorita.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 250 gr zahar
    • 9 foi de gelatina
    • 200 ml lapte
    • 100 gr alune prajite si rasnite
    • 100 ml rom
    • 250 gr fructe confiate
    • 500 gr frisca
    • 250 gr piscoturi

Instructiuni de preparare

  1. Se tapeteaza o forma pentru tort cu piscoturi. intr-o cratita, se amesteca ouale intregi cu zaharul si cu foile de gelatina, inmuiate inainte in 2 linguri de apa rece. 
  2. Se bat bine ouale cu telul si se subtiaza cu laptele. Se pune cratita in bain-marie si se amesteca mereu cu lingura, pe foc mic, pana se dizolva gelatina. Se mareste flacara, se amesteca repede si se adauga in compozitie alunele. Se mai lasa compozitia sa fiarba, pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. 
  3. Se raceste crema si apoi se adauga in ea romul, fructele confiate, taiate cubulete. Se inglobeaza 300 gr frisca, amestecand usor cu lingura. 
  4. Se pune compozitia in forma tapetata cu piscoturi si se da la rece. Se scoate forma din frigider si se rastoarna sarlota pe un platou. Se orneaza cu 200 gr frisca. 

Recomandari

Prajituri