- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota cu ciocolata este cel mai dulce si gustos desert, foarte indragit atat de copii cat si de adulti.
Ingrediente
- 100 gr piscoturi
- 5 oua
- 300 ml lapte
- 7 foi de gelatina
- 200 gr ciocolata rasa
- 1/2 baton de vanilie
- 200 gr zahar
- 600 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se tapeteaza o forma de tort cu piscoturi. Se bat bine cu telul, intr-un vas, ouale intregi cu laptele, gelatina inmuiata in apa rece, ciocolata rasa, vanilia taiata marunt si zaharul. Se pune vasul in bain-marie si se fierbe compozitia, batand cu telul, pana se ingroasa.
- Cand compozitia s-a ingrosat, se lasa sa se raceasca si se muta intr-un castron. Se inglobeaza 500 gr frisca si se pune compozitia in forma tapetata cu piscoturi.
- Se pune forma in frigider, pana se intareste sarlota. Cand sarlota s-a prins bine, se scoate forma din frigider, se rastoarna sarlota pe un platou si se orneaza cu 100 gr frisca.