- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota cu ciocolata este foarte dulce si gustoasa, fiind desertul preferat al impatimitilor de ciocolata.
Ingrediente
- 8 albusuri
- 8 linguri zahar pudra
- 300 ml vin alb dulce
- 8 foi de gelatina
- 100 gr ciocolata
- 200 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Intr-un ibric, se topeste ciocolata in bain-marie si se amesteca cu gelatina inmuiata in 2 linguri de apa rece.
- Intr-un alt vas, se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Se inglobeaza in albusuri ciocolata rece, cate putin, continuand sa se bata albusurile cu telul.
- Se toarna peste crema de albusuri, putin cate putin, vinul fierbinte. Se amesteca bine cu telul pana se raceste crema de albusuri. Se inglobeaza usor, amestecand 100 gr frisca. Se unge cu putin ulei o forma de sarlota, se pune compozitia si se pune forma in frigider pana se incheaga sarlota. Se scoate forma din frigider, se rastoarna sarlota pe un platou si se orneaza cu 100 g frisca.