- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota cu migdale trebuie sa o incercati, mai ales ca o puteti prepara si in ocaziile festive cand doriti sa surprindeti cu un desert special.
Ingrediente
- 300 gr piscoturi
- 200 rg migdale prajite
- 175 gr zahar pudra
- 200 gr unt
- 200 gr frisca
- 3 linguri lapte
- 100 ml rom
- 30 visine din visinata
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Pe fundul unei forme pentru tort se pune folie de aluminiu sau pergament. Se imbraca in piscoturi peretii formei. Se piseaza migdalele. Se freaca spuma untul cu zaharul si vanilia, se adauga migdalele pisate si romul. Se subtiaza frisca turnand in ea putin lapte, pentru ca atunci cand se amesteca cu untul si celelalte ingrediente sa nu se branzeasca.
- Se scot samburii de la 20 de visine si se amesteca visinele in compozitia rezultata mai sus. Piscoturile ramase de la tapetatul formei se rup in trei si se imbiba cu rom.
- Se pune un strat de piscoturi pe fundul formei si apoi un strat de crema. Se alterneaza straturile de crema cu cele de piscoturi, pana se termina ingredientele.
- Se pune forma in frigider, unde se tine 3-4 ore, timp in care untul incheaga preparatul tinand astfel locul gelatinei, care, de obicei, se pune in orice crema de acest gen. Dupa ce s-a inchegat bine crema, se scoate forma din frigider si se rastoarna sarlota pe un platou. Se garniseste cu restul de visine din visinata.