- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota cu zmeura este aromata, gustoasa si foarte indragita de copii.
Ingrediente
- 500 gr frisca
- 100 gr zahar pudra
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 linguri coniac
- 4 foi de gelatina
- 600 gr zmeura
- 200 gr piscoturi
Instructiuni de preparare
- Se spala si se curata 350 gr zmeura, se pune in bolul mixerului, se stropeste cu zeama de lamaie si coniac, se pudreaza cu zaharul si se lasa 1 ora la macerat.
- Cu mixerul, se face din zmeura un piure fin. Se amesteca piureul cu gelatina topita in 2 linguri de apa fierbinte. Se freaca piureul pana se topeste gelatina si se raceste. In piureul rece se inglobeaza, amestecand usor, 350 gr frisca.
- Se incorporeaza in compozitie 250 gr zmeura intreaga, curatata. Se pune compozitia intr-o forma de tort tapetata cu piscoturi. Se pune forma in frigider si se lasa la rece ca sa se inchege bine.
- Se scoate forma din frigider, se rastoarna sarlota pe un platou si se orneaza cu 150 gr frisca.