Sarlota cu zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarlota cu zmeura este aromata, gustoasa si foarte indragita de copii.

Ingrediente

    • 500 gr frisca
    • 100 gr zahar pudra
    • 1 lingurita zeama de lamaie
    • 2 linguri coniac
    • 4 foi de gelatina
    • 600 gr zmeura
    • 200 gr piscoturi

Instructiuni de preparare

  1. Se spala si se curata 350 gr zmeura, se pune in bolul mixerului, se stropeste cu zeama de lamaie si coniac, se pudreaza cu zaharul si se lasa 1 ora la macerat. 
  2. Cu mixerul, se face din zmeura un piure fin. Se amesteca piureul cu gelatina topita in 2 linguri de apa fierbinte. Se freaca piureul pana se topeste gelatina si se raceste. In piureul rece se inglobeaza, amestecand usor, 350 gr frisca. 
  3. Se incorporeaza in compozitie 250 gr zmeura intreaga, curatata. Se pune compozitia intr-o forma de tort tapetata cu piscoturi. Se pune forma in frigider si se lasa la rece ca sa se inchege bine. 
  4. Se scoate forma din frigider, se rastoarna sarlota pe un platou si se orneaza cu 150 gr frisca.

Recomandari

Prajituri