- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota de ciocolata este desertul cel mai indragit atat de copii cat si de cei mari. Servita rece in zilele caniculare de vara va ofera o senzatie racoritoare de neuitat.
Ingrediente
- 80 gr zahar tos
- 600 ml lapte
- 100 gr ciocolata sau cacao
- 5 oua
- 1 plic zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Se sparg ouale si se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un vas si se freaca cu lingura continuu, sau se bat cu telul pana cand amestecul creste si se albeste, moment in care se adauga laptele cate putin si se continua sa se amesteca pe foc mic pana se ingroasa, dar fara sa inceapa sa fiarba.
- Se trece crema de galbenusuri prin sita deasa si se amesteca cu ciiocolata rasa sau cu cacaua, adaugand optional esenta de cafea sau de portocale.
- La final se incorporeaza in crema de galbenus albusurile batute spuma si se toarna tot amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, care apoi se baga in frigider pentru minim 5 ore, dupa acre se poate portiona se servi.