- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de mere este un desert aromat, foarte gustos si care cu siguranta va fi apreciat si de dvs. Indiferent ca este servit rece sau cald, sufleul de mere este la fel de gustos.
Ingrediente
- 1,5 kg mere
- 5 linguri marmelada de caise
- 600 ml apa
- 250 gr zahar
- 4 oua
Instructiuni de preparare
- Se spala merele si se curata de coaja si cotoare. Se pune apa intr-un vas pe foc si cand incepe sa clocoteasca se pun in ea cojile de mere, lasand sa fiarba pana cand cojile isi schimba culoarea. Se scot cojile cu o spumiera si se arunca la gunoi, iar in apa se pun merele taiate sferturi si se lasa sa fiarba. Cand merele s-au inmuiat se scot din apa, se amesteca cu zaharul, cu marmelada de caise si se pune amestecul pe foc mic, pana cand scade bine, dar amestecand continuu. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se racoreasca, se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma tare, se amesteca usor, iar compozitia obtinuta se toarna intr-un vas termorezistent, care apoi se baga in cuptor sa se coaca.
- Cand sufleul este gata se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se poate servi.