- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu piersici si zmeura se prepara foarte usor si este delicioasa alaturi de o cupa cu inghetata.
Ingrediente
- aluat foitaj
- 1 kg piersici curatate si taiate felii
- 150 gr zmeura proaspata
- 150 gr zahar alb
- 3 linguri faina alba
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 75 gr unt
- 1 lingura de zahar granulat grosier
Instructiuni de preparare
- Puneti piersicile si zmeura intr-o strecuratoare si lasati-le 15 minute ca sa se scurga de orice exces de lichid, apoi transferati-le intr-un castron mare. Adaugati peste fructe zaharul, faina si scortisoara si lasati 5 minute.
- Desfaci foitajul si asezati-l in tava de copt, imbracand si marginile. Turnati peste aluat fructele, asezati untul taiat cubulere si acoperiti cu o bucata de foitaj. Sigilati marginilie prinapasare si decupati niste gauri in parte de sus a a luatul ca sa se evapore aburii in timpul coacerii, apoi presarati peste tarta zaharul grosier.
- Introduceti tarta in cuptorul incins si coaceti 45-50 de minute, pana cand se rumeneste crusta. Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca bine de tot inainte de a portiona si servi.