Tarta cu piersici si zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu piersici si zmeura se prepara foarte usor si este delicioasa alaturi de o cupa cu inghetata.

Ingrediente

    • aluat foitaj
    • 1 kg piersici curatate si taiate felii
    • 150 gr zmeura proaspata
    • 150 gr zahar alb
    • 3 linguri faina alba
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 75 gr unt
    • 1 lingura de zahar granulat grosier

Instructiuni de preparare

  1. Puneti piersicile si zmeura intr-o strecuratoare si lasati-le 15 minute ca sa se scurga de orice exces de lichid, apoi transferati-le intr-un castron mare. Adaugati peste fructe zaharul, faina si scortisoara si lasati 5 minute.
  2. Desfaci foitajul si asezati-l in tava de copt, imbracand si marginile. Turnati peste aluat fructele, asezati untul taiat cubulere si acoperiti cu o bucata de foitaj. Sigilati marginilie prinapasare si decupati niste gauri in parte de sus a a luatul ca sa se evapore aburii in timpul coacerii, apoi presarati peste tarta  zaharul grosier.
  3. Introduceti tarta in cuptorul incins si coaceti 45-50 de minute, pana cand se rumeneste crusta. Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca bine de tot inainte de a portiona si servi.

Recomandari

Prajituri