- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ceviche este de fapt o salata rece din peste si fructe de mare care se prepara prin marinarea la rece a ingredientelor.
Ingrediente
- 800 gr fileuri proaspete de cod sau orice alt fel de peste alb
- 200 gr creveti decorticati
- 100 ml suc proaspat de lime
- 100 ml suc proaspat de lamaie
- 2 rosii
- 1 ardei iute verde
- 1/2 ceapa tocata
- 2 lingurite sare
- 1 varf de cutit oregano uscat
- 1 varf de cutit boia iute de arde
- frunze de coriandru
Instructiuni de preparare
- Taiati pestele in cuburi si rupeti crevetii in bucatele. Intr-un castron amestecati toate ingredientele, cu exceptia frunzelor de coriandru
- Acoperiti castronul cu capac si bagati-l la frigider pentru ora, apoi amestecati bine ingredientele si mai bagati-l la frigider inca 2 ore ca sa se intrepatrunda aromale.
- Dupa 2 ore scoateti din frigider, si serviti in castronase decorate cu frunze de coriandru.