- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de andive cu piept de pasare este foarte aromata si gustoasa, fiind foarte buna in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 piept de pasare
- 3-4 andive mijlocii
- 2 oua fierte tari
- 2 linguri cu mustar
- 175 ml ulei
- 3-4 linguri cu smantana
- 1/2 lamaie
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 35 de minute
- Curatati carnea de piele si de oase, spalati, puneti la fiert cu apa rece. Lasati sa dea in clocot, aruncati apa, spalati carnea si vasul si puneti sa fiarba cu apa rece cat sa o acopere. Acoperiti vasul, lasati focul mic. Dupa 25 min, scoateti carnea si taiati-o cubulete, puneti in castron adanc.
- Spalati andivele dupa ce le-ati curatat de foile vestede, desfaceti fiecare frunza cu atentie ca sa nu se rupa, taiati frunzele spalate sub jet de apa in bucati de 2-3 cm, apoi stropiti-le cu lamaie.
Faceti maioneza din doua galbenusuri fierte, amestecati cu mustar si subtiati cu ulei pus cate 2-3 picaturi. Pentru ca maioneza sa nu se taie, folositi o lingura de lemn si amestecati energic pana cand maioneza devine untoasa.
- Subtiati cu smantana, condimentati cu sare si piper. Turnati maioneza peste amestecul de carne si andive, decorati cu felii de albus si serviti ca aperitiv.