- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de cruditati este salata perfecta in zilele in care doriti un pranz sanatos si foarte gustos.
Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 telina mijlocie cu frunze
- 1/2 lamaie
- sare
- 10 masline
- 1 galbenus fiert
- 2 linguri cu mustar
- 200 ml ulei
- 2 linguri cu iaurt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Spalati legumele, curatati de coaja, treceti pe razatoarea mare si strangeti totul in castron adanc. Stropiti cu zeama de la 1/2 lamaie si amestecati cu o furculita inox.
- Din galbenusul fiert, trecut pe razatoarea mica si amestecat cu mustar, faceti o maioneza turnand uleiul cu picatura.
- Cand uleiul s-a inglobat subtiati maioneza cu iaurt. Amestecati maioneza cu legumele, sarati amestecul, omogenizati.
- Neteziti salata cu lama cutitului, decorati cu masline fara samburi, frunze de telina spalate si uscate in servetel de hartie si felii de albus de ou.
- Serviti salata langa felii subtiri de paine prajita.