- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata cu ansoa si crutoane este preparatul ideal pentru cei care nu se pot dezlipi de peste.Fileurile de ansoa in combinatie cu maioneza va crea o aroma afrodisiasa pe care garantat ca nu o veti uita prea usor!
Ingrediente
- 1 salata verde
- 4 fileuri de ansoa
- 4 catei de usturoi
- 3 oua
- 1 lamaie
- 1 lingura ulei
- 2 linguri parmezan ras
- 100 gr cascaval de oaie
- srutoane din paine prajita
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Salata se desface frunza cu frunza, se spala cu apa rece , apoi se lasa sa se scurga pe un prosor. Separat. se pun ouale la fiert (5 minute din momentul in care incep sa clocoteasca).
- Se pun intr-un castron 2 galbenusuri de ou, fierte, parmezanul ras, 2 fileuri de ansoa bine strivite, sucul de la lamaie, usturoiul pisat si se amesteca bine compozitia, apoi se adauga uleiul treptata, amestecand continuu pana se obtine un sos gros ca o maioneza.
- Pe un platou se pun frunzele de salata rupte bucati, se toarna sosul, se adauga restul de ansoa, punand si ouale taiate felii. Alaturi se pun crutoanele, adaugand peste toata farfuria de salata cascavalul de oaie dat pe razatoarea mare si putin piper, pentru aroma.