- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ce poate fi mai gustos decat o salata rece de somon afumat in zilele caniculare de vara?Si unde mai pui ca este avantajul ca se pot prepara cu o zi inainte, fiind necesare doar 5 minute de a asambla toata salata.
Ingrediente
- 6 felii de somon afumat
- 300 gr amestec salată verde
- 200 gr branza ricotta
- 100 g ruccola
- coaja si sucul de la jumatate de lamaie
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingura otet
- 1 lingurita seminte de mustar
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Branza ricotta se pune intr-un castron si se sfarma cu o furculita, apoi cu ajutorul unei linguri se freaca pana cand se obtine o consistenta cremoasa. Ruccola se spala, se usuca cu servete absorbante apoi se asaza peste pasta de branza, adaugand si coaja rasa si sucul de lamaie.Se amesteca totul si se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.
- Se ung feliile de somon cu crema de branza obtinuta si se ruleaza in folie de aluminiu. Rulourile obtinute se baga in frigider pentru 2 ore.
- Intre timp se prepara dressingul pentru salata amestecand intr-un vas uleiul de masline,otetul, mustarul si sarea si se amsteca energic cu un tel pana se obtine o emulsie.
- Dupa cele 2 ore se scot rulourile de peste din frigider, se scot si din folia de aluminiu si se taie rondele de 0.5 cm grosime.
- Intr-un bol incapator se asaza amestecul de salata verde spalat si scurs se apa si se toarna apoi emulsia preparata. Se amesteca salata iar deasupra se asaza rondelele de somon afumat.
- Salata se monteza numai in momentul servirii deoarece ingredientele fiind proaspete se pot oxida.