Raci fierti in vin- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Racii fierti in vin sunt foarte gustosi si aromati, fiind un preparat perfect in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 24 de raci
    • 1 ceapa mare
    • 2 morcovi
    • 1 telina
    • 175 ml vin alb
    • 1 lingura cu unt
    • sare
    • piper boabe
    • boia iute de ardei
    • 2 linguri cu otet

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati legumele, taieti-le felii mari si puneti-le sa fiarba intr-o oala cu apa clocotinda. Adaugati sare si piper boabe.
  2. Fierbeti racii intr-un vas mai mare: puneti apa la fiert, turnati otetul si vinul si sarati. Cand apa da in clocot puneti racii vii si  tineti-i 20 minute pe foc iute. Scoateti cu spumiera racii intr-o sita, lasati-i sa se raceasca, scoateti intestinul negru tragand usor de el dupa ce ati rupt inotatoarea de la mijlocul cozii.
  3. Lasati apa sa fiarba inca o jumatate de ora, scoateti din vas 2 cani de zeama, adaugati boia iute de ardei si o lingura cu unt, amestecati cu lingura ca sa obtineti un sos picant.
  4. Puneti racii fierti in boluri de sticla sau de portelan, turnati peste ei sos picant, apoi serviti cu paine de casa si vin alb dulceag.

Recomandari

Salate