- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Racii fierti in vin sunt foarte gustosi si aromati, fiind un preparat perfect in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 24 de raci
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 1 telina
- 175 ml vin alb
- 1 lingura cu unt
- sare
- piper boabe
- boia iute de ardei
- 2 linguri cu otet
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati legumele, taieti-le felii mari si puneti-le sa fiarba intr-o oala cu apa clocotinda. Adaugati sare si piper boabe.
- Fierbeti racii intr-un vas mai mare: puneti apa la fiert, turnati otetul si vinul si sarati. Cand apa da in clocot puneti racii vii si tineti-i 20 minute pe foc iute. Scoateti cu spumiera racii intr-o sita, lasati-i sa se raceasca, scoateti intestinul negru tragand usor de el dupa ce ati rupt inotatoarea de la mijlocul cozii.
- Lasati apa sa fiarba inca o jumatate de ora, scoateti din vas 2 cani de zeama, adaugati boia iute de ardei si o lingura cu unt, amestecati cu lingura ca sa obtineti un sos picant.
- Puneti racii fierti in boluri de sticla sau de portelan, turnati peste ei sos picant, apoi serviti cu paine de casa si vin alb dulceag.