Salata Arnautilor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata Arnautilor este o salta aromata de peste, delicioasa si plina de vitamine, pe care o puteti prepara si cu peste afumat.

Ingrediente

    • 6 cartofi mari
    • 1 cutie de sardele
    • 10-12 masline
    • 5-6 catei de usturoi
    • 3 linguri cu ulei
    • 1 lingura cu mustar
    • sare
    • piper macinat
    • 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Speli cartofii si-i fierbi in apa cu sare. Cand coaja crapa usor arunci apa si cureti cartofii cat sunt calzi, apoi ii tai cuburi mici,ii stropesti cu ulei si-i asezi in castron mare.
  2. Cureti de oase sardelele, le rupi bucati, le amesteci peste cartofi. La fel procedezi cu maslinele.
  3. Faci un sos din: mustar, ulei, zeama de lamaie, sare, piper si usturoi tocat marunt, pe care il tornii peste cartofi, amesteci usor.
  4. Lasi salata la rece 1 ora si servesti cu paine prajita, cand ai dezlegare la peste.

Recomandari

Salate