- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata Arnautilor este o salta aromata de peste, delicioasa si plina de vitamine, pe care o puteti prepara si cu peste afumat.
Ingrediente
- 6 cartofi mari
- 1 cutie de sardele
- 10-12 masline
- 5-6 catei de usturoi
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingura cu mustar
- sare
- piper macinat
- 1/2 lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli cartofii si-i fierbi in apa cu sare. Cand coaja crapa usor arunci apa si cureti cartofii cat sunt calzi, apoi ii tai cuburi mici,ii stropesti cu ulei si-i asezi in castron mare.
- Cureti de oase sardelele, le rupi bucati, le amesteci peste cartofi. La fel procedezi cu maslinele.
- Faci un sos din: mustar, ulei, zeama de lamaie, sare, piper si usturoi tocat marunt, pe care il tornii peste cartofi, amesteci usor.
- Lasi salata la rece 1 ora si servesti cu paine prajita, cand ai dezlegare la peste.