- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de morcovi si praz este o salata simpla de vara, care este mult mai aromata daca o serviti rece, dupa ce legumele au stat la frigider cateva ore.
Ingrediente
- 4-5 morcovi sanatosi
- 2 bucati de praz
- 200 gr maioneza
- 1 mar
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 20 minute
- Curatati legumele: razuiti morcovii cu un cutit cu zimti, spalati-i si treceti-i pe razatoarea mare doar doi dintre ei. Strangeti pulpa legumei in palme ca sa scurgeti zeama, iar pulpa puneti- o intr-un castron adanc.
- Curatati prazul de frunzele vestede taiati partea alba in felii mici. Strangeti in farfurie si presarati sare deasupra. Lasati 5-6 minute, spalati leguma, scurgeti in sita si puneti peste morcovul ras.
- Dati morcovii ramasi pe razatoarea mica, strangeti razatura in maini ca sa lase tot sucul, puneti sucul intr-un pahar, iar pulpa peste legumele rase.
- Dintr-un galbenus, 1 lingura cu mustar, zeama de lamaie si 1 cana de ulei faceti o maioneza pe care o subtiati cu sosul de morcovi si pe care turnati-o peste legume.
- Curatati marul de coaja, dati pe razatoarea mica, rasturnati peste salata.Amestecati, sarati daca este nevoie si serviti ca aperitiv, langa crutoane de paine prajita.