Salata de morcovi si praz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de morcovi si praz este o salata simpla de vara, care este mult mai aromata daca o serviti rece, dupa ce legumele au stat la frigider cateva ore.

Ingrediente

    • 4-5 morcovi sanatosi
    • 2 bucati de praz
    • 200 gr maioneza
    • 1 mar
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 20 minute

  1. Curatati legumele: razuiti morcovii cu un cutit cu zimti, spalati-i si treceti-i pe razatoarea mare doar doi dintre ei. Strangeti pulpa legumei in palme ca sa scurgeti zeama, iar pulpa puneti- o intr-un castron adanc.
  2. Curatati prazul de frunzele vestede taiati partea alba in felii mici. Strangeti in farfurie si presarati sare deasupra. Lasati 5-6 minute, spalati leguma, scurgeti in sita si puneti peste morcovul ras.
  3. Dati morcovii ramasi pe razatoarea mica, strangeti razatura in maini ca sa lase tot sucul, puneti sucul intr-un pahar, iar pulpa peste legumele rase.
  4. Dintr-un galbenus, 1 lingura cu mustar, zeama de lamaie si 1 cana de ulei faceti o maioneza pe care o subtiati cu sosul de morcovi si pe care turnati-o peste legume.
  5. Curatati marul de coaja, dati pe razatoarea mica, rasturnati peste salata.Amestecati, sarati daca este nevoie si serviti ca aperitiv, langa crutoane de paine prajita.

Recomandari

Salate