- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta salata delicioasa este perfecta in zilele caniculare de vara, cand doriti un pranz satios si gustos.
Ingrediente
- 6 cartofi mijlocii
- 1 piept de pasare
- 1 telina mijlocie
- 3 oua fierte tari
- 2 mere acrisoare
- 2 linguri de coniac
- 2 linguri cu mustar
- 1/2 lamaie
- 4-6 frunze de salata
- ulei
- pulbere de seminte de in
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 45 minute
- Spalati cartofii cu burete aspru,si puneti la fiert 30 minute in apa calda cu sare. Cand coaja a crapat usor, scoateti cartofii, raciti-i 5 minute, curatati-i si taiati-i bastonase subtiri.
- Spalati carnea, puneti-o la fiert in apa rece, lasati sa dea in clocot, apoi aruncati apa, spalati vasul si carnea si puneti in apa rece carnea ca sa fiarba acoperit 30 de minute.
- Curatati telina si merele, treceti-le pe razatoare, stropiti cu zeama de lamaie si amestecati usor. Puneti amestecul peste cartofii calzi, apoi daugati carnea de pui taiata cubulete si doua oua feliate subtire si stropiti cu coniac.
- Din mustar si ulei faceti un sos, sarati si piperati apoi amestecati cu restul ingredientelor. Tot acum puneti o lingura cu pulbere de seminte de in.
- Ornati un platou cu frunze de salata spalate si uscate in prosop, turnati salata, decorati cu oul fiert ramas pe care l-ati taiat felii subtiri.
- Serviti salata ca aperitiv cu sau fara paine.
Pulberea de seminte de in, obtinuta prin macinare, este un strop de hrana vie.