Salata delicioasa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta salata delicioasa este perfecta in zilele caniculare de vara, cand doriti un pranz satios si gustos.

Ingrediente

    • 6 cartofi mijlocii
    • 1 piept de pasare
    • 1 telina mijlocie
    • 3 oua fierte tari
    • 2 mere acrisoare
    • 2 linguri de coniac
    • 2 linguri cu mustar
    • 1/2 lamaie
    • 4-6 frunze de salata
    • ulei
    • pulbere de seminte de in

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 45 minute

  1. Spalati cartofii cu burete aspru,si puneti la fiert 30 minute in apa calda cu sare. Cand coaja a crapat usor, scoateti cartofii, raciti-i 5 minute, curatati-i si taiati-i bastonase subtiri.
  2. Spalati carnea, puneti-o la fiert in apa rece, lasati sa dea in clocot, apoi aruncati apa, spalati vasul si carnea si puneti in apa rece carnea ca sa fiarba acoperit 30 de minute.
  3. Curatati telina si merele, treceti-le pe razatoare, stropiti cu zeama de lamaie si amestecati usor. Puneti amestecul peste cartofii calzi, apoi daugati carnea de pui taiata cubulete si doua oua feliate subtire si stropiti cu coniac.
  4. Din mustar si ulei faceti un sos, sarati si piperati apoi amestecati cu restul ingredientelor. Tot acum puneti o lingura cu pulbere de seminte de in.
  5. Ornati un platou cu frunze de salata spalate si uscate in prosop, turnati salata, decorati cu oul fiert ramas pe care l-ati taiat felii subtiri.
  6. Serviti salata ca aperitiv cu sau fara paine.
    Pulberea de seminte de in, obtinuta prin macinare, este un strop de hrana vie.

Recomandari

Salate