- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata bacanilor este o salata de post, aromata si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 600 gr ciuperci proaspete champignon
- 400 gr arpagic sau ceapa alba uscata
- 1 capatana de usturoi
- 100 ml ulei
- 100 gr masline
- 1 lamaie
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 3 portii
Timp de preparare 1 ora
- Speli ciupercile si le tai in felioare. Cureti arpagicul sau ceapa alba uscata, il oparesti in apa fierbinte si il calesti in ulei incins. Adaugi ciupercile si mai calesti 20 de minute. Adaugi apoi foaia de dafin, sare, piper si zeama de lamaie. Lasi sa mai fiarba incet 10 minute, dupa care iei vasul de pe foc.
- Din usturoi faci un mujdei, il diluezi cu putina apa si il torni peste ciuperci si arpagic. Cand servesti la masa, decorezi salata cu masline si felii de lamaie.