- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de creier este un preparat delicios care poate fi servit si ca aperitiv. Salata de creier se prepara fie din creier de vita fie de miel.
Ingrediente
- 1 creier
- 2 linguri ulei
- 100 ml lapte
- zeama de lamaie
- 1 ceapa mica
- 1 felie mica de paine
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Creierul se tine 10 minute in apa rece, apoi se curata de pielite. Se pune apa sa fiarba si cand incepe sa clocoteasca se pune creierul si se fierbe 10 minute la foc mic.
- Se scoate si se lasa sa se raceasca apoi se freaca bine cu lingura pana se obtine o pasta, apoi se adauga miezul de paine inmuiat in lapte si stors, dupa care se freaca bine, adaugand cate putin ulei, zeama de lamaie dupa gust, sare si piper.
- Se da pasta la rece apoi se serveste decorata cu feliute de masline si ceapa tocata fin.